ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 13η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Η Ελληνίδα που πέτυχε χρυσό ‘deal’Χρυσό deal έκλεισε η Αριάνα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον, η ιδρύτρια του ειδησεογραφικού ιστότοπου με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στις ΗΠΑ, Huffington Post, με τον αμερικανικό διαδικτυακό όμιλο America OnLine (AOL). Η Ελληνίδα αρθρογράφος και πολιτικός κατάφερε, όχι μόνο να πουλήσει ακριβά τον ιστότοπό της, τον οποίο επισκέπτονται περίπου 25 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε μήνα, αλλά και να παραμείνει πρόεδρος του νεοσύστατου ομίλου Huffington Post Media Group.

Η συμφωνία, που ανέρχεται στα 315 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 233 εκατ. ευρώ), έχει πάρει ήδη το πράσινο φως από τα διοικητικά συμβούλια των δύο ομίλων και τώρα περιμένει την έγκριση από τις αμερικανικές αρχές, κάτι το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου.


Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η «Ελληνίδα που κοίταξε πιο ψηλά από τον Ικαρο», όπως έχουν χαρακτηρίσει κάποιοι την Αριάνα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον, θα τελεί χρέη προέδρου αλλά και αρχισυντάκτριας του νέου ομίλου, στον οποίο θα ανήκουν πέραν της Huffington Post και πολλές άλλες ιστοσελίδες του AOL, ανάμεσα στις οποίες οι Endgadget, TechCrunch, Moviefone, MapQuest, Black Voices, PopEater, AOL Music και StyleList.


Αυτή η εξαγορά θεωρείται η σημαντικότερη κίνηση της AOL από το 2009, όταν αποχώρησε από τον όμιλο Time Warner. Στόχος του είναι η δημιουργία ενός μιντιακού ομίλου που θα συγκεντρώνει συνολικά 117 εκατομμύρια επισκέπτες τον μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες και 270 εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο. «Η εξαγορά του Huffington Post σημαίνει τη δημιουργία μιας αμερικανικής “μιντιακής” εταιρείας νέας γενιάς, με παγκόσμια εμβέλεια, που θα συνδυάζει περιεχόμενο, κοινότητα και κοινωνικές εμπειρίες για τους καταναλωτές» είπε ο γενικός διευθυντής της AOL, Τιμ Αρμστρονγκ.


Από τη μεριά της, η 60χρονη Αριάνα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον [σπούδασε στο Cambridge και έζησε για μια δεκαετία στο Λονδίνο όπου συζούσε με τον στοχαστή-σχολιαστή της εφημερίδας Times, Bernard Levy], η οποία ίδρυσε το Huffington Post το 2005 και το είδε να γίνεται πολύ γρήγορα το σημείο αναφοράς πολλών δημοσιογράφων και πολιτικών αναλυτών, είπε: «Το Huffington Post αναπτύσσεται ήδη με τεράστιους ρυθμούς. Ομως, η απόφαση που πήρα την Πρωτοχρονιά του 2011 ήταν να το προχωρήσω στο επόμενο επίπεδο - όχι μόνο δηλαδή σε επίπεδο αύξησης, αλλά και έκθεσης. Τώρα, δημιουργούμε μία εταιρεία με τεράστια εμβέλεια, προσεγγίζοντας το παγκόσμιο κοινό μέσω κάθε πιθανής μιντιακής πλατφόρμας».

Και ελληνική έκδοση της Huffington Post

Το ελληνικό portal της Huffington Post θα είναι στον αέρα στις 20 Νοεμβρίου 2014 και, όπως έγινε γνωστό, στο εγχείρημα συμμετέχουν η Μαριάννα Λάτση, οι εφοπλιστές Ευγενία Χανδρή και Πέτρος Παππάς, αλλά και ο Δημήτρης Μάρης της 24Media. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια Λάτση μπαίνει και επισήμως στα media και επενδύει σε κάποιο μέσο ενημέρωσης.  

Σε κοινή τους δήλωση οι συντελεστές αυτής της επιχειρηματικής προσπάθειας ανέφεραν: «Πιστεύουμε πως η ψηφιακή οικονομία ήδη αποτελεί -και θα αποτελέσει στο άμεσο μέλλον ακόμα περισσότερο- έναν από τους βασικούς πυλώνες οικονομικής ανάπτυξης και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στην Ελλάδα.  

Επιθυμούμε να στηρίξουμε ενεργά επενδύσεις προς αυτή την κατεύθυνση και αναμφισβήτητα η ελληνική Huffington Post συνιστά εξαιρετικό παράδειγμα καινοτόμου επιχειρηματικού εγχειρήματος και έμπρακτη απόδειξη της εξωστρέφειας που πρέπει να έχει η χώρα μας στη νέα εποχή».  

Η Huffington Post Greece θα είναι η τρίτη διεθνής έκδοση που ανακοινώνεται τον τελευταίο μήνα, με τη HuffPost Ινδίας να λανσάρεται τον Νοέμβριο του 2014 και τη HuffPost Αραβίας τον Ιανουάριο του 2015, φθάνοντας έτσι συνολικά τις 14 χώρες όπου έχει παρουσία.

Το κυνήγι για τη συμφωνία του HuffPost Greece είχε ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Η επιτυχία του σάιτ της Αριάννας Στασινοπούλου-Χάφινγκτον όχι μόνο σε επισκεψιμότητα, αλλά κυρίως σε διαφημιστικά έσοδα, ήταν φυσικό να αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς Ελληνες επενδυτές που ακόμα και εν καιρώ κρίσης αναγνωρίζουν τη δύναμη των νέων τεχνολογιών. 

------------

Μολυσμένοι με ιούς οι υπολογιστές των περισσότερων Ευρωπαίων

13/2/2011

Μολυσμένοι με ιούς είναι οι υπολογιστές σχεδόν του ενός τρίτου των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.


Η Eurostat ανακοίνωσε ότι το 31% των πολιτών της ΕΕ αντιμετώπισαν πρόβλημα με ιό στον υπολογιστή τους σε μία περίοδο 12 μηνών μέχρι τα μέσα του 2010 με τα περισσότερα κρούσματα να έχουν καταγραφεί στη Βουλγαρία (58%) και τα λιγότερα στη Γερμανία (22%).


Η υπηρεσία, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο, διαπίστωσε ότι το 3% των χρηστών είχαν πέσει θύματα απάτης με πιστωτικές κάρτες στο Ιντερνετ με τα περισσότερα κρούσματα να έχουν καταγραφεί στην Λεττονία (8%) και στην Βρετανία (7%).


Επίσης, σύμφωνα με την υπηρεσία, το 5% των νοικοκυριών με παιδιά αντιμετώπισαν προβλήματα με ανήλικους που "είχαν πρόσβαση σε ακατάλληλες ιστοσελίδες ή έρχονταν σε επαφή με ενδεχομένως επικίνδυνα άτομα".

-----------

Επίκεντρο του spam το WikiLeaks

Η ΚΑSΡΕRSΚΥ Lab παρουσίασε την έκθεση Spam Reportγια το μήνα Δεκέμβριο του 2010. Οι επιθέσεις spam είχαν ως επίκεντρο το μεγάλο ενδιαφέρον γύρω από τα Wikileaks, παρά το γεγονός ότι παραδοσιακά τα spam μηνύματα το μήνα Δεκέμβριο 2010 χαρακτηρίζονται από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οι αναλυτές της Κaspersky Lab κατέγραψαν σημαντικό αριθμό μαζικών αποστολών spam που αφορούσαν το WikiLeaks και καλούσαν τους χρήστες να διαδώσουν αυτά τα μηνύματα για χάρη της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου. Κατά το Δεκέμβριο του 2010, ο μεγαλύτερος όγκος μηνυμάτων spam (9,9%) προήλθε από την Ινδία. Η Ρωσία βρέθηκε στη δεύτερη θέση (8,5%) και ακολούθησαν η Ιταλία (4,8%), το Βιετνάμ (4,7%) και η Βραζιλία (4,4%) συμπληρώνοντας την κορυφαία πεντάδα «παραγωγών spam». Σημαντική μείωση (1,6%) σημειώθηκε στον αριθμό των μηνυμάτων spam που προέρχονταν από τη Δυτική Ευρώπη.

Ιδιαίτερη ήταν η κινητικότητα στα Βαλκάνια, καθώς η Βουλγαρία βρέθηκε στην έκτη θέση της λίστας (4,3% του παγκόσμιου όγκου spam), η Σερβία στη 17η (1,7%) και η Ρουμανία στη 19η (1,6%). Συνολικά, κακόβουλα αρχεία εντοπίστηκαν στο 1,75% του συνόλου των emailπου διακινήθηκαν μέσα στον Δεκέμβριο του 2010, μέγεθος που σημείωσε αύξηση 0,15% σε σχέση με το Νοέμβριο. Τα περισσότερα μηνύματα που περιλάμβαναν malware εντοπίστηκαν στην Ινδία, τη Ρωσία και το Βιετνάμ.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στις νομικές διαδικασίες που ξεκίνησαν στις ΗΠΑ εναντίον του Ρώσου πολίτη Οleg Νikolaenko, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τη δημιουργία του botnet Μega-D, γνωστού και ως Οzdok.

«Συνήθως, τα μηνύματα spam του Δεκεμβρίου κυριαρχούνται από θέματα σχετικά με τις γιορτές. Ωστόσο, το 2010 ήταν μια χρονιά που το WikiLeaksβρέθηκε στο επίκεντρο, γεγονός που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πόσο σοβαρό ήταν το σκάνδαλο που ξέσπασε στο τέλος της χρονιάς και αφορούσε το συγκεκριμένο ιστότοπο», δήλωσε η Μaria Νamestnikova, Senior Spam Αnalystτης ΚasperskyLab.

 
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ
Τα 3 νέα θαύματα της Apple
Το «τέλος» των Windows ανακοίνωσε η Microsoft
Apple Watch: Το μέλλον είναι στον καρπό μας
Το μεγάλο deal Twitter- Google
Το Apple Pay έρχεται και στην Ευρώπη
H Apple ετοιμάζει τη δική της μηχανή αναζήτησης;
Δημιουργήσετε έναν απαράβατο κωδικό πρόσβασης!
Ποιοι παρακολουθούν στενά τις φωτογραφίες που ανεβάζουμε στα social media
Γιατί το FBI και η NSA... μισούν το νέο iPhone;
Αυτό είναι το νέο iPhone 6!
Τα κινητά τηλέφωνα από το 1916 στο σήμερα
Αποζημίωση $120 εκατ. από την Samsung στην Apple
Το Skype διαθέτει δωρεάν τις ομαδικές κλήσεις 
Πλήρης προστασία για τον υπολογιστή με μηδενικό κόστος!
Τι σημαίνει το γράμμα «i» στα δημοφιλή προϊόντα της Apple
Pirate Bay: Αλλάζει καθημερινά domain!
Η Apple αγόρασε την εφαρμογή ομογενή “SnappyCam”
Δείτε πως θα είναι το iPhone 6!
Τα νέα iPhones από την Apple
Ένας Έλληνας ερευνητής «ταπώνει» την Apple!
Νέα μέθοδος σαρώνει το ίντερνετ σε 45 λεπτά
Πώς το Chrome της Google σας κάνει «διάφανους»
Η πέτρα του ροζ σκανδάλου στα άδυτα της Google
Η 1η αποκλειστικά για πορνό μηχανή αναζήτησης
Πενθήμερο φεστιβάλ τεχνολογίας στην Κύπρο
Έλληνας διεκδικεί αποζημίωση €58 εκ. από την Apple
Ανοίγουν τα πρώτα σχολεία που διδάσκουν μέσω ipad
Τι θα συμβεί αν καταρρεύσει το Internet
Πώς οργανώθηκε η e-ληστεία του αιώνα
Ο άνθρωπος που κόντεψε να τινάξει το ίντερνετ στον αέρα
Ο υπολογιστής «ματιών» από τη Google
Ενα δισ. downloads για την εκπαιδευτική εφαρμογή iTunesU της Apple
Πώς η λέξη computer έχει ρίζες ελληνικές!
Ο Firefox 22 θα μπλοκάρει τα cookies τρίτων
Ο μεγαλύτερος γνωστός πρώτος αριθμός έχει εκατομμύρια ψηφία
Βαρέθηκαν το Facebook οι Βρετανοί
17χρονος Έλληνας που έφτιαξε τεχνητό γάντι
Google Earth Maps επεκτείνονται
Τα χαρακτηριστικά του iPad Mini
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ GOOGLE
To Pirate Bay ανεβαίνει στα σύννεφα
Ο Ελληνας χρυσός σταρ του Facebook
Νόμπελ ιατρικής στους Γιαμανάκα και  Γκέρντον
Η 12χρονη που ξεπερνά σε ευφυΐα τοn Einstein!
Γιατί δεν έδωσαν ποτέ στον Άινσταϊν το Νόμπελ
Yποστηρίζει ότι ο παράδεισος υπάρχει!
Τα Βραβεία Ig Nobel 2012
Τo νέο μοντέλο στην "οικογένεια" των iPhone
Το Ιντερνετ έκλεισε τα... 21 του χρόνια
Στο δρόμο αυτοκίνητα που.... «μιλούν» μεταξύ τους
Πολυέξοδη η σύλληψη του ιδρυτή του Pirate Bay στην Καμπότζη
Μπορεί πλέον το Skype να καταγράφει τις βιντεοκλήσεις
Και στα ελληνικά πλέον το Twitter
Οι πρώτες φωτογραφίες με τη μέγιστη δυνατή ανάλυση είναι γεγονός!
Facebook: Τουλάχιστον 83 εκατ. χρήστες που δεν είναι πραγματικοί
Πρόστιμο στην Google για υπόθεση παράκαμψης ρυθμίσεων για cookies
Νέα μοντέλα φορητών παρουσίασε η Apple
Τέλος η Google Maps για iPhone και iPad
Εκπληκτική ψηφιακή επανάσταση επί θύραις
Αυτοκίνητα που οδηγούν μόνα τους!
Κοντά στο «σωματίδιο του Θεού» το Cern
Νέο ρεκόρ υπολογισμού ψηφίων για τον αριθμό ‘π’
Χειραγωγούσαν Wikipedia - Google
Πέθανε ο ιδρυτής της Apple, Steve Jobs
Το iPhone5 είναι εδώ!
Ένας Κύπριος τα βάζει με... τον Αϊνστάιν
Σε ριζικό «λίφτινγκ» προχωρά το Facebook
Οι κρύσταλλοι μνήμης διάδοχοι των σκληρών δίσκων;
ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗ FACEBOOK ΜΕ ΜΙΣΘΟ $100,000 
Παραιτήθηκε ο Steve Jobs από την Apple
Τον Σεπτέμβριο η κυκλοφορία του νέου iPhone 5
ΤΟ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ CIA 
ΜΕΣΑ ΣΤΟ FACEBOOK
Μεταφορά όλων των δεδομένων στο σύννεφο προτείνει η Apple
Το Wii των οργίων
Οι φορητοί υπολογιστές του μέλλοντος
Έρωτας και σεξ με ένα κλικ
Οι 10 κορυφαίες απίθανες εφευρέσεις που λειτουργούν…
Δορυφόροι της NASA κοιτούν τα δύο πρόσωπα του ΉλιουTourism1.htmlTechnology15-33.htmlTechnology15-33.htmlTechnology15-32.htmlTechnology15-32.htmlTechnology15-32.htmlTechnology15-32.htmlTechnology14-31.htmlTechnology14-31.htmlTechnology14-31.htmlTechnology14-31.htmlTechnology14-30.htmlTechnology14-30.htmlTechnology14-29.htmlTechnology14-29.htmlTechnology14-29.htmlTechnology14-29.htmlTechnology14-28.htmlTechnology14-28.htmlTechnology14-28.htmlTechnology13-27.htmlTechnology13-27.htmlTechnology13-26.htmlTechnology13-26.htmlTechnology13-26.htmlTechnology13-25.htmlTechnology13-25.htmlTechnology13-24.htmlTechnology13-24.htmlTechnology13-24.htmlTechnology13-23.htmlTechnology13-23.htmlTechnology13-23.htmlTechnology13-22.htmlTechnology13-22.htmlTechnology13-22.htmlTechnology13-22.htmlTechnology13-21.htmlTechnology13-21.htmlTechnology13-21.htmlTechnology13-21.htmlTechnology20.htmlTechnology20.htmlTechnology20.htmlTechnology19.htmlTechnology19.htmlTechnology19.htmlTechnology17.htmlTechnology17.htmlTechnology18.htmlTechnology18.htmlTechnology17.htmlTechnology15.htmlTechnology16.htmlTechnology16.htmlTechnology16.htmlTechnology16.htmlTechnology16.htmlTechnology16.htmlTechnology14.htmlTechnology14.htmlTechnology14.htmlTechnology14.htmlTechnology14.htmlTechnology14.htmlTechnology14.htmlTechnology13.htmlTechnology13.htmlTechnology12.htmlTechnology11.htmlTechnology10.htmlTechnology10.htmlTechnology9.htmlTechnology8.htmlTechnology9.htmlTechnology7.htmlTechnology6.htmlTechnology6.htmlTechnology7.htmlTechnology5.htmlTechnology5.htmlTechnology3.htmlTechnology3.htmlTechnology3.htmlTechnology3.htmlTechnology4.htmlTechnology3.htmlTechnology4.htmlTechnology2.htmlTechnology2.htmlshapeimage_3_link_0shapeimage_3_link_1shapeimage_3_link_2shapeimage_3_link_3shapeimage_3_link_4shapeimage_3_link_5shapeimage_3_link_6shapeimage_3_link_7shapeimage_3_link_8shapeimage_3_link_9shapeimage_3_link_10shapeimage_3_link_11shapeimage_3_link_12shapeimage_3_link_13shapeimage_3_link_14shapeimage_3_link_15shapeimage_3_link_16shapeimage_3_link_17shapeimage_3_link_18shapeimage_3_link_19shapeimage_3_link_20shapeimage_3_link_21shapeimage_3_link_22shapeimage_3_link_23shapeimage_3_link_24shapeimage_3_link_25shapeimage_3_link_26shapeimage_3_link_27shapeimage_3_link_28shapeimage_3_link_29shapeimage_3_link_30shapeimage_3_link_31shapeimage_3_link_32shapeimage_3_link_33shapeimage_3_link_34shapeimage_3_link_35shapeimage_3_link_36shapeimage_3_link_37shapeimage_3_link_38shapeimage_3_link_39shapeimage_3_link_40shapeimage_3_link_41shapeimage_3_link_42shapeimage_3_link_43shapeimage_3_link_44shapeimage_3_link_45shapeimage_3_link_46shapeimage_3_link_47shapeimage_3_link_48shapeimage_3_link_49shapeimage_3_link_50shapeimage_3_link_51shapeimage_3_link_52shapeimage_3_link_53shapeimage_3_link_54shapeimage_3_link_55shapeimage_3_link_56shapeimage_3_link_57shapeimage_3_link_58shapeimage_3_link_59shapeimage_3_link_60shapeimage_3_link_61shapeimage_3_link_62shapeimage_3_link_63shapeimage_3_link_64shapeimage_3_link_65shapeimage_3_link_66shapeimage_3_link_67shapeimage_3_link_68shapeimage_3_link_69shapeimage_3_link_70shapeimage_3_link_71shapeimage_3_link_72shapeimage_3_link_73shapeimage_3_link_74shapeimage_3_link_75shapeimage_3_link_76shapeimage_3_link_77shapeimage_3_link_78shapeimage_3_link_79shapeimage_3_link_80shapeimage_3_link_81shapeimage_3_link_82shapeimage_3_link_83shapeimage_3_link_84shapeimage_3_link_85shapeimage_3_link_86shapeimage_3_link_87shapeimage_3_link_88shapeimage_3_link_89